fredag 27 mars 2009

Det är fantastiskt att faktist börja känna sig stark igen, börja tycka om sig själv, älska sig själv. Det bästa ar nog känslan av att det spelar ingen roll vad andra tycker. Jag är jag och det är ok.
Jag känner mig bekväm i min kropp, jag är över lag nöjd. Visst skulle jag vilja vara lite smalare, men jag är ok.
Efter att under ett helt liv gått runt och inte varit helt nöjd med något. Kännt mig ful, varit för tjok, haft för hängiga bröst, tjocka lår, stor näsa, hällst inte vellat synas...
Så känner jag mig vacker, duger, helt ok...
Jag börjar bli hel

Älskar det.

lördag 21 mars 2009

Det är jätte svårt att alltid göra sitt bästa jämt!

söndag 15 mars 2009

Ibland önskar man att man räkte till på ett bättre sätt. Att man orkar mer är starkare. Jag skulle vilja vara roligare, få mer gjort, dansa mer, vara mer.
Jag vill älska, älska, älska...

fredag 13 mars 2009

Vad söker jag hos en man?

Du ska ta andan ur mig med en blick. Du ska få mig att glömma tid och rum. Du ska vara varm och mjuk men samtidigt kunna föra mig framåt med fast hand.
Jag ska aldrig behöva fundera på om du älskar mig, jag ska känna mig säker. Jag ska aldrig behöva göra mig till, jag ska kunna vara mig själv.
Du ska få mig att känna mig speciell, utvald, attraktiv.
Du ska kunna förföra mig med en blick. Jag ska aldrig behöva tveka.
Jag vill bli förförd.
Jag vill bli överaskad.
Jag vill att du ska vilja ha hela mig, med allt vad det innebär.
Jag är inte den lättaste att leva med, jag vet, men jag är samtidigt inte den svåraste.
Jag vill ha någon att ta hand om, men jag vill samtidigt bli omhändertagen.
Jag vill skämma bort dig, jag vill bli bortskämd.
Jag vill älska dig, jag vill bli älskad.
Jag vill åtrå dig, jag vill bli åtrådd.

Kärlek för mig är något som man måste jobba på hela livet, ingenting är självklart, ingenting kan tas för givet.
Kärlek är viktigt.
Älskar man någon så vill man vara med den jämt, men samtidigt släppa den fri.

Jag vill älska.

måndag 9 mars 2009

Kärlek
Det finns två sorters kärlekar...
En som man kan känna för sitt barn, sin familj och sina vänner.
En som man kan känna för en livskamrat.

Barnet älskar jag ovilkorlikt, utan krav. Jag behöver inte bli älskad tillbaka (jag vill gärna bli det men det är inget måste). Kärleken kommer alltid att finnas där, obrytbar, stark. Jag vill vara en trygg hamn som han alltid kan känna sig välkommen hos. Jag vill vara en trygg famn som alltid kan ge tröst. Jag vill vara en stadig klippa att luta sig emot. Jag vill våga släppa honom fri. Jag har honom bara till låns under en kort tid av hans liv, jag hoppas att han ska älska mig så mycket att han kommer och hälsar på mig även när han inte längre måste.
Jag ska försöka att varie dag vara en så bra mamma som möjligt, så snäll som möjligt, så rättvis som möjligt. Jag är ledsen för att jag inte kunde älska hans pappa ovilkårligt, men jag ångrar inte valet av far. För det blev en fantastiskt fin pojke.
Det härliga med denna sortens ovilkorlig kärlek är att den aldrig behöver ifrågasättas, den kommer alltid att finnas där oavsätt vad. Den kan aldrig förstöras. Löften kan bli svikna men kärleken kommer att bestå. Jag kommer aldrig att behöva ballansera på en tunn sytråd, utan jag har en hel väg att spatsera på. Oavsätt vad så kommer mamma alltid att älska dig, och du är alltid välkommen hem.

Älskar dig nu och för alltid Sebastian.

Kärleken till familjen är också stark, förhoppningsvis ovilkorlig men det är en tunnare ballansgång. Vetskapen att dom finns där som en trygg hamn när det blåser är stor. Jag hoppas att jag ska kunna förmedla samma känsla till dig Sebastian.
Däremot inte sagt att jag älskar alla lika mycket, eller änns alls. Kärlek är till för att förtjänas. De är en sanning som stämmer in på allt.

Vänner älskar man också ovilkorligt men här är ballansen ännu lite skörare. Visst gör det ont om dom sviker, men fallet blir inte lika långt. Skadan blir inte lika stor. Det kommer in nya i ditt liv. Jag ser vänner som mina läromästare. Alla är i mitt liv här och nu av en anledning. Jag ska försöka lära mig så mycket som möjligt, samt försöka vara en så bra vän som jag bara kan.

Kärlek till en livskamrat.
Vad söker jag efter för typ av man?!
Jag söker efter dig som är stark, vacker och självständig. Händig, villig att hjälpa till och vara en bra vän. Du ska ha humor och få mig att skratta. du ska vara snabb i tanken och kvick på att svara upp.
Jag vill bli tagen med storm, jag vill bli älskad långsamt och länge. Jag vill bli dyrkad, jag vill vara ditt allt. Jag vill inte bli ägd, jag vill bli hyllad, lyft mot någonting större. Jag vill vara fri men ändå vilja vara bunden till dig med sidenband. Du ska våga komma när jag mår som sämst, du ska klappa mig på ryggen och säga att allt ska bli bra igen. Jag vill älska dig som du älskar mig, vilkorslöst. Jag vill göra allt för dig, inte för att du förväntar dig det, utan för att jag älskar dig.
Jag vill kunna titta på dig och tänka, vilken tur jag har, du är ju så vacker , interligent, perfekt för mig, samt att det är mig du vill ha.
Du ska vilja älska min son som om han va din egen, ty han är en del av mig som aldrig kommer att prioriteras bort.
Jag vill bli överaskad, jag vill bli förförd, jag vill bli omhändertagen. Jag vill känna kärlek, ömhet, närhet. Jag vill vakna med dig på morgonen omhuldad, trygg. Jag vill somna med dig på kvällen, nära, varm, älskad. Jag vet att du finns där ute, någonstns finns du. Har jag mött dig? vet jag vem du är?

Kärlek till oss själva.
Kan vi inte älska oss själva kommer vi inte att kunna ta emot kärlek av någon, hur mycket dom en älskar oss. Vi kommer aldrig att tro på att vi är värld denna ömhet ifrån någon annan.

Så som avslutning på dessa struliga tankar

Jag älskar mig själv ovilkorligt, jag är värld att tyckas om, jag är vacker.
Men mest av allt älskar jag Sebastian, du är mitt allt.

fredag 6 mars 2009

Vad ska man tänka på för att kunna må så bra som möjligt. Svår fråga...
Le
Le kan man alltid göra, le mot någon så ler dom oftast tillbaka. Skratta mycket så skrattar världen tillbaka med dig.
Håll dig ren och fräch. Det är så mycket lättare att andas då.
Klä dig i kläder som får dig att känna dig bekväm. Kläder som du mår bra i, skor som är snygga och som sitter rätt på foten.
Lukta gott. Ha alltid en parfymgnutta på dig som du trivs i.
Bry dig inte så mycket om vad andra tycker utan lev ditt liv. Det kommer alltid att finnas dom som inte gilla det du gör. Bry dig om dom som gör det i stället. Dom som inte gillar dig idag kanske ändrar uppfattning om dig i morgon.
Le le le du mår så mycket bättre då.
Säg snälla saker, gör snälla sker, va snäll.
Det känar du på i längden.
Älska dig själv för du är underbar.
Det finns alltid någon som tycker om dig, tänk på de.
Vill du utväcklas, ta till dig av kritik. Kan kännas jobbigt, men du är aldrig färdiglärd, du kan alltid bli bättre. Du kan alltid nå lite längre. Ingenting är omöjligt, om inte du tror att det är det.
Jag ska försöka att leva mitt liv här och nu, jag ska försöka njuta av stunden, den kanske inte kommer tillbaka. Jag ska göra allt som jag vill, jag ska ta vara på varje litet ögonblick.
Jag ska gå barfota på sommaren, jag ska dansa på ängen, jag ska lyssna på fåglarna, höra vinden som spelar i träden. Jag ska njuta av att se vågorna slå in emot stränderna.
Det är nu jag lever och jag ska ta vara på det.
Jag ska ta vara på mina vänner, jag ska skratta med dom, jag ska gråta med dom, jag ska älska.
Jag kan älska, jag har rätt att älska.
Livet är här och nu, våga ta steget fullt ut.
Ingen kommer att göra det åt dig.

måndag 2 mars 2009

Idag är jag tacksam för att:

*Jag har en bil som fungerar.

*Jag fick igång värmen hemma:

*Jag har någon stans att bo.

*Jag har ett jobb.

*Jag är frisk.

Jag vill kunna älska livet som det är, jag ska skratta när jag är glad, jag ska gråta när jag är ledsen. Livet är för värdefullt för att kastas bort. Jag vill inte göra någonting ogjort. Jag kanske inte är stollt över allt som jag varit med om/gjort, men allt har gjort mig en efarenhet rikare.

Jag älskar alla som är mina riktiga vänner, alla ni som bryr er om, som är en del av mitt liv just nu för att berika det. Man kan inte lova varandra evig vännskap, men man kan lova varandra lojalitet. Jag kommer att försöka att alltid vara en så bra vän som jag bara kan. Jag hoppas att jag aldrig ska såra någon. Jag kommer förmodligen att göra det, men det va aldrig min mening och jag hoppas att ni talar om att jag gjorde fel, så att jag kan göra rätt nästa gång.

Till mina älskade vänner

MVH Sara